Luontokuvat tuotteisiin -tuotekuvat miljöössä

Kukkarolaukku, kännykkäpussukka, voimavalokuva

Valokuvaajana saan koko ajan haastaa itseäni opettelemaan uutta. Luontovalokuvaajana olen jo tottunut seurailemaan kuvauskohteitani, odottelemaan illan valoa, kulkemaan yöaikaan revontulia bongaamassa ja varhaiset herätykset aamusella on myös tuttuja.

Luontovalokuvistani on muodostunut tuotteita omaksi ja toisten iloksi. Kaikki tuotteeni on kokonaan Suomessa valmistettuja avainlipputuotteita huolella valittujen yhteistyökumppaneitteni toimesta. Tuotteitani myyn suoraan kyselijöille ja pienimuotoinen oma verkkokaupppakin on ollut jo jokusen vuoden. Tuotteiden esillepano netissä tarvitsee kuitenkin laadukkaita tuotekuvia. Tässä suhteessa suutarilla ei aina ole kenkiä. Tunnistan innostuvani enemmän retkestä järvelle tai metsään luontoa kuvaamaan, mutta tuotteiden kuvaaminen on tuntunut työläämmältä.

Oli siis aika ottaa itseä niskasta kiinni. Tuotekuvauksiin on varattava aikaa ja etsittävä sopivia assareita. Omien verkostojen kautta löytyikin apua yllättävän helposti ja sain malleja tarjolle usemmankin. Kuvauksia toteutin Jyväskylän kirkkopuistossa ja Kuopion keskustassa eli luontokuvaaja siirtyi kaupunkiin kimpsuineen ja kampsuineen.

Suunnitelman oli aika karkea, lähinnä saada Voimavalokuvan pikkulaukut ja puuvillakassit kuvattua käytössä. Toive oli kasata monipuolisia kuvia ja tuotteita erilaisilla käyttäjillä. Kuvauspäivät oli hauskoja, etsittiin kuvauspaikkoja, mallit osasivat loistavasti hakea erilaisia tapoja esitellä tuotteita. Vaatteita vaihdettiin keskellä kaupunkia ja tuotteita myös ripusteltiin esille, kun sopiva kiinnityspaikka osui kohdalle. Oma hommansa oli pitää huolta, että kaikki tuotteet tulisi kuvatuksi läheltä ja kauempaa. Haasteita oli kirkkaan kesäpäivän valon kanssa, mutta varjoisien paikkojen metsästys tuotti tulosta.

Tilhikassi voimvalokuva
Väriä elämään tilhikassilla
Punarinta puuvillakassi
Hyyppäänvuori Keski-Suomen koliksi sanottu retkipaikka kangaskassina vaikka lahjaksi.

Huomasin, että tuotekuvauksissa voi myös syttyä kameran takana. Tavoittaa joku tunnelma joka pysyy vaan hetken. Tuotekuvia ripottelen esiin some-kanavissani instassa ja facebookissa. Kuvauspäivien jälkeen kuvien valinta, käsittely, kuvien rajaamisen veivät oman työpäivänsä. ToDo-listalla on nyt viiva vedettynä päivää ennen lomalle jääntiä: tuotekuvat verkkokauppaan on tehty ja tämä blogi rustattu. Kiitos minua tässä auttaneille ihanille malleille ja assareille. Nyt Voimavalokuvat pääsevät edukseen niin tuotteissa kuin myös tuotekuvissa ja löytävät toivottavasti mahdollisimman monelle käyttöön kuvien avulla.

Kuvat ja teksti © Leena Aijasaho – voimavalokuva.fi

kurkista Voimavalokuvan verkkokauppaan