Päivänsäde ja menninkäinen

Päivänsäde ja menninkäinen hääkuvaus

Astelin alas tunturista luontokuvauspäivän jälkeen 6.8.2016. Kamera toki oli edelleen kaulassani valmiina, sillä tarkkailin kulkiessa, josko joku lintu vielä asettuisi sopivalle hollille kuvattavaksi. Olin juuri nostanut kameran ja huomasin pari vaeltajaa. Otanpa kuvan noista vaeltajista takaapäin tunturimaisessa. Samalla sivusilmällä havaitsin jotain liikkuvan vasemmalla, odotin jotain eläintä lähestyväksi. Hämmästykseni oli suuri, kun kamerani eteen asteli päivänäsäde ja menninkäinen – hääpari tunturissa. Minua ei siis oltu tilattu hääkuvaajaksi, enkä ollut etukäteen tietoinen tällaisesta ohjelmanumerosta. Kaikki tapahtui vaan juuri siinä hetkessä. Vaeltajatkin pysähtyvät ihmettelemään vaikuttavaa näkyä.

Päädyin siis hääkuvaajaksi siinä ihan odottamatta ja yllättäen. Siispä kamera laulamaan, näinhän minä lintu- tai karhupariskuntiakin bongailen metsän keskellä. Ainakaan näissä kuvissa ei poseerata tai pönötetä.

Muutaman kuvan jälkeen huomasin hääseurueen ja papin kauempana rinteessä, mikä ihana paikka valittu vihkiseremonialle. Tuohon tilaisuuteen en sentään mennyt kuokkimaan, vaan jatkoin pitkospuita alas tunturista hyvällä fiiliksellä. Jäin vielä alhaalla Kiilopään tunturikeskuksen pihaan odottamaan seuruetta ja sainkin todistaa vielä avioparin askeleet sopivan matkan päästä.

Blogi ja kuvat © Leena Aijasaho – voimavalokuva