Rakkaudesta Lappiin

Keskiyön aurinko Lapissa_voimavalokuva

Vuodenajasta riippumatta kaipaan Lappiin. Onneksi ei tarvitse vaan kaipailla, vaan myös usein vietän aikaani Lapissa. Olen käynyt Lapissa lapsuudesta alkaen ja vuosikymmenet ovat syventäneet rakkautta Lappiin. Hiihdän, pyöräilen, kävelen ja tietysti valokuvaan. Voimavalokuvan toinen kotipesä onkin Äkäslompolossa Ylläksellä.

Ylläs_voimavalokuva
Kesänkijärven rannalla
Keskiyö Ylläksellä
Keskiyöllä Äkäslompolon lintutornilla
Kukastunturi kansallispuistossa
Kukastunturin kesämaisemat
Kuerlinkat Äkäslompolo_voimavalokuva
Kuerlinkat Äkäslompolo

Lapissa luontokuvauksessa valo on erityinen kesäaikaan kunhan vaan jaksaa valvoa kesäöitä. Kiivetä tunturiin ja ihmetellä sävyjä. Syksyn tullen revontulien bongaaminen onnistuu jokaisella reissulla kunhan malttaa lähteä mökkien valoista vähän etäämmälle ja seurailla revontuliennusteita selkeällä säällä.

Revontulet Äkäslompolo_voimavalokuva
Revontulin loimu Äkäslompolossa

Alkukesän reissulla tänä kesänä sain kohdata majavan. Hiljainen aika sesongin ulkopuolella on mitä parhain aika luontokuvaajalle. Touko-kesäkuun vaihteessa ei ole vielä itikoita, joten valoisat kesäyöt tarjoaa paljon kuvattavaa. Sain rauhassa itsekseni odotella majavaa jokivaressa ja sieltähän se lipui kamerani eteen.

Majava Äkäslompolossa_Voimavalokuva
Majava Äkäslompolo

Kirjoitan tätäkin blogia pohjoisesta. Otan täältä vauhtia työnohjaajan työhöni. Riittävä kesäloma, palautuminen on tarpeen, jotta pystyn aidosti asettumaan työelämän kuuntelijaksi. Voimavalokuvan työt ovatkin vastapainoni ja voimavarani. Henkisesti saan paljon Lapin luonnosta, valvotut yöt antavat kuitenkin enemmän kuin ottavat. Niistä tallentuu myös voimavalokuvia. Mikäli sinua kiinnostaa Lappi teemaiset valokuvani vaikkapa tauluksi otathan yhteyttä. Kuvani ovat myytävänä ja räätälöin mielelläni sinulle mieleisen Voimavalokuva taulun. Tässä joitakin kuvia esillä.

Saariselkä keskiyönvalo_Voimavalokuva
Keskiyön tunnelma Saariselällä
Saariselkä_voimavalokuva
Kesäyön valo Kaunispäällä
Särkitunturi_voimavalokuva
Kevään valo Särkitunturilla
Inari Lapin kesä_voimavalokuva
Lapin kesä – Inari
Särkitunturi_voimavalokuva
Särkitunturin tunnelmia
Porot Kukastunturilla_voimavalokuva
Porot Kukastunturin huipulla

Kuvat ja teksti © Leena Aijasaho – voimavalokuva.fi